13 kwietnia 2014

Deser serowy z truskawkami/Cheese dessert with strawberries



Wreszcie są! Czerwone, soczyste, słodkie… Truskawki. Mieszkanie na południu ma swoje zalety – większość owoców i warzyw jest dostępna wcześniej. Mogę się więc już teraz rozkoszować pysznymi, truskawkowymi deserami ;)

They are finally here! Red, juicy, sweet ... Strawberries. Living in the south has its advantages - most fruits and vegetables is available earlier. So I can now enjoy delicious, strawberry desserts ;)



Deser serowy z truskawkami


Składniki (1 porcja)

125 ml ricotty
2-3 łyżeczki cukru pudru
100 ml śmietanki kremówki 36%
2-3 truskawki
garść płatków migdałowych 


Przygotowanie

Ricottę wymieszać z cukrem pudrem i włożyć do pucharka. Kremówkę ubić na sztywno i przykryć nią masę serową. Truskawki pokroić i położyć na śmietanie. Płatki migdałowe uprażyć na patelni na małym ogniu i posypać deser.

Smacznego!





Cheese dessert with strawberries


Ingredients (serves 1)

125 ml ricotta
2-3 tsp icing sugar
100 ml cream 36% for whipping
2-3 strawberries
a handful of flaked almonds


Method

Mix the ricotta with icing sugar and put into the dish. Whip the cream to stiff and cover the cheese batter. Cut the strawberries and put on cream. Roast the almond flakes in a pan over low heat and sprinkle the dessert.

Enjoy!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz