1 maja 2014

Koktajl truskawkowy z mlekiem kokosowym/Strawberry cocktail with coconut milk



Zapach truskawek przyprawia mnie o dreszcze. Przypomina dziecięce lata i wakacje. Przywołuje w myślach smak truskawkowych koktajli, które robiliśmy w domu.

Dzisiejsza wersja zawiera mleko kokosowe, które świetnie podkreśla świeżość owoców. Spróbujcie, a nie pożałujecie!


The smell of strawberries gives me shivers. It reminds me my childhood years and holidays. It brings back the taste of strawberry cocktails which we made at home.

Today's version includes coconut milk which perfectly emphasizes the freshness of fruit. Try it and you will not regret!



 
Koktajl truskawkowy z mlekiem kokosowym



Składniki (2 porcje)

10 truskawek
200 ml mleka kokosowego
2 kostki (lub 2 łyżki) cukru palmowego (lub innego) lub więcej, do smaku


Przygotowanie

Truskawki umyć, odkroić szypułki i zmiksować. Dodać mleko kokosowe i cukier. Dokładnie wymieszać.
Podawać schłodzony.

Smacznego!




Strawberry cocktail with coconut milk


Ingredients (serves 2)

10 strawberries
200 ml coconut milk
2 cubes (or 2 tablespoons) sugar palm (or other), or more, to taste


Method

Wash strawberries, cut the stems off and mix them well e.g. with a blender. Add coconut milk and sugar. Mix thoroughly.
 
Serve chilled.

Enjoy!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz