4 września 2014

Smoothie brzoskwiniowe z czerwonymi owocami/Peach smoothie with red fruit

U nas ciągle gorąco, więc szukam nowych sposobów na ochłodzenie. Dzisiaj połączyłam brzoskwinie z niewielką ilością mrożonych czerwonych owoców. Do tego kilka innych składników i orzeźwiający, pyszny napój gotowy!

It's still hot here, so I'm looking for new ways to cool down. Today I combined peaches with a small amount of frozen red fruits. A few other ingredients more and refreshing, delicious drink is ready!



Smoothie brzoskwiniowe z czerwonymi owocami


Składniki (3 porcje)

3 brzoskwinie
100 g mrożonych czerwonych owoców (u mnie maliny, porzeczki, jeżyny, wiśnie, jagody)
125 ml jogurtu naturalnego
1/2 szkl. mleka
1/4 szkl. soku pomarańczowego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
5 łyżeczek brązowego cukru (lub do smaku)


Przygotowanie

Brzoskwinie pokroić, usunąć pestkę. Wrzucić do miski. Dodać resztę składników i dokładnie zmiksować. Można dodatkowo dodać kostki lodu i dokładnie zmiksować w blenderze.

Można serwować np. z płatkami migdałowymi lub kilkoma listkami świeżej mięty.

Smacznego! 






 Peach smoothie with red fruit


Ingredients (serves 3)


3 peaches
100 g frozen red fruits (in my case: raspberries, currants, blackberries, cherries, blueberries)
125 ml plain yoghurt
1/2 cup milk
1/4 cup orange juice
1 teaspoon vanilla extract
5 teaspoons brown sugar (or to taste)


Method

Cut the peaches, remove the stone. Toss in a bowl. Add the remaining ingredients and mix thoroughly. You can also add ice cubes and thoroughly mix in a blender.

You can serve with e.g. almonds or a few leaves of fresh mint.


Enjoy!



Różowe wrześniowe śniadanie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz