6 lutego 2015

Pieczone warzywa/Roast vegetables

Ostatnio kupiłam warzywa, których wcześniej nie próbowałam - brukiew, pasternak i topinambur. Przyznam się, że nie za bardzo wiedziałam, co z nich zrobić. W końcu zdecydowałam, że zapiekę je z miodem.

Recently I bought vegetables which I hadn't tried yet - swedes, parsnips and Jerusalem artichokes. I admit that I didn't quite know what to do with them. In the end, I decided to roast them with honey.


Pieczone warzywa


Składniki

marchew
pasternak
brukiew
topinambur
słodki ziemniak

Zalewa
3 łyżki miodu
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki wody
sól, pieprz
sok z 1/2 cytryny


Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 180oC.

Warzywa obrać (oprócz topinamburu), pokroić na połówki, ćwiartki lub większe kawałki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wymieszać wszystkie składniki zalewy, polać warzywa i dokładnie wymieszać. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40-45 min. aż warzywa będą miękkie.

Wyjąć z piekarnika i przestudzić.

Można dodać do sałatki, zupy lub serwować jako dodatek.

Smacznego!






Roast vegetables


Ingredients

carrot
parsnip
rutabaga
Jerusalem artichoke
sweet potato

Marinade
3 tablespoons honey
2 tablespoons olive oil
2 tablespoons water
salt and pepper
juice of 1/2
lemon


Method

Preheat the oven to 180°C.

Peel the vegetables (except Jerusalem artichokes), cut into halves, quarters or larger pieces and place on a baking tray lined with baking paper.

Mix all marinade ingredients, pour over vegetables and mix thoroughly. Put in the oven and roast for about 40-45 minutes until the vegetables are soft.

Remove from oven and cool.

The baked vegetables can be added to salads, soups or served as a side.

Enjoy!


  




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz