17 maja 2015

Domowe paluszki rybne/Home-made fish fingers

Lubię paluszki rybne, jednak unikam tych sklepowych, które są wysoko przetworzone i już nie przypominają ryby. Myśląc o sobie i moim dziecku, zdecydowałam się na zrobienie własnych paluszków rybnych według przepisu Gordona Ramsaya. Wypróbujcie!

I like fish fingers but I avoid these from the shop which are highly processed and don't really resemble fish anymore. Thinking about myself and my child I decided to make my own fish fingers according to Gordon Ramsay's recipe. Just test them!




Domowe paluszki rybne
(na podstawie "Ultimate home cooking" Gordon Ramsay)


Ingredients (2-3 porcje)

300 g filetu z dorsza
3 łyżki mąki
sól, pieprz
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
4 łodyżki koperku, same liście


Przygotowanie

Filet z dorsza pokroić na kawałki w formie paluszków. Posolić, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 min.

Piekarnik nagrzać do 200 st. C.

Przygotować trzy talerze. Do pierwszego wsypać mąkę, dodać sól i pieprz i wymieszać. W drugim talerzu roztrzepać jajko. Do trzeciego talerza wsypać bułkę tartą z drobno posiekanym koperkiem i dokładnie wymieszać.

Rybę wyjąć z lodówki. Za pomocą papierowego ręcznika usunąć nadmiar soli.

Paluszki obtaczać najpierw w mące, następnie w jajku i bułce tartej i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawić do piekarnika i piec ok. 20 min. aż paluszki się zezłocą.

Wyjąć z piekarnika i ostudzić.

Podawać z warzywami i np. z kuskusem.

Uwaga! Paluszki można także usmażyć. W tym celu rozpuścić kawałek masła na patelni i smażyć paluszki po 3 min. z każdej strony. Wyłożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Smacznego!






Home-made fish fingers
(based on "Ultimate home cooking" Gordon Ramsay)


Ingredients (serves 2-3)

300 g cod fillet
3 tablespoons flour 
salt and pepper 
1 egg 
3 tablespoons bread crumbs 
4 stalks dill, leaves only




Method


Cut cod fillet into pieces in the form of sticks. Season with salt, cover with plastic wrap and refrigerate for 30 minutes.

Preheat the oven to 200°C.


Prepare three plates.
Add flour on the first, add salt and pepper and mix. In the second plate, beat egg. Add bread crumbs with finely chopped dill on the third plate and mix thoroughly.

Remove the fish from the refrigerator. Remove any excess salt using a paper towel.

Coat fish fingers first in flour, then in egg and bread crumbs and place on a baking tray lined with baking paper.

Put in the oven and bake for about 20 minutes until the fish fingers get golden.


Remove from the oven and cool.


Serve with vegetables and eg. couscous.


Note! You can also fry the fish fingers. Melt a piece of butter in a pan and fry the fish fingers for 3 minutes each side. Put on paper towel to remove excess oil.


Enjoy!




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz